Yazar listemiz alfabetik sıralamayla aşağıdadır.

A. Yağmur TUNALI

1955 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini Niğde, Kayseri ve Samsun’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladığı yüksek öğrenimini, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fransız Filolojisi’nde bitirdi.

Yazı hayatına şiirle başladı. Şiirin yanında, deneme, tenkit, tanıtma ve mensur şiirler yayınladı. Yazdıkları Türk Edebiyatı, Hisar, Töre, Divan, Türk Dili, Doğuş, Milli Kültür, Milli Eğitim ve Kültür, Ülkü Pınarı, Erguvan, Sözcü, Hamle ve benzeri pek çok dergi ile Tercüman başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yayımlandı. Bu yazıları, ciltler dolduracak hacimdedir.

1985 yılına kadar pek çok derginin kurucuları ve yayınlayıcıları arasında yer aldı. Başbakanlık bağlı kuruluşlarında basın müşaviri ve yayıncı olarak çalıştı. Kültür Bakanlığı Danışma Kurulları’nda görev aldı. 12 Eylül 1980 öncesinde, bir grup arkadaşıyla profesyonel anlayışta bir tiyatroyu kurup üç yıl yönetti. 1986 yılında TRT’ye intisab etmesinden itibaren, daha çok radyo ve televizyon için yazdı. Metin yazarı, senarist, sunucu, yapımcı ve yönetmen olarak 3 binden fazla programa imza attı.

Abdullah Halim KÖSE

28 Ocak 1998 tarihinde Ankara’da doğdu. Dört aylıkken babasının tayininin çıkması nedeniyle gittiği Iğdır’da beş sene yaşadı. 2003 senesinde tekrar Ankara’ya döndü. Özel Kanuni İlköğretim Okulu’nu derece ile bitirdi. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2016 yılında mezun oldu. 2017 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazandı. 2017 yılında İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi AÖF Adalet Bölümüne başladı ve 2020 yılında mezun oldu. Eğitim hayatına uluslararası ilişkiler  bölümü son sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir. Çeşitli dergi ve mecmualarda yayımlanmış yazıları bulunmaktadır.

Batuhan SAYGILI

1999 yılında doğdu. 2018 yılında Gaziantep TOBB Fen Lisesinden mezun oldu. Şu anda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde öğrencidir. Daha önce Tarih Kritik Dergisi ve Ordu Vizyon gazetesinde kitap değerlendirmeleri yazdı.

Berat ÖZTEN

03/02/1992 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimimi çeşitli şehirlerde okuduktan sonra Eskişehir Şeker İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Lise eğitimimi Eskişehir Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimime Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde başlasam da çeşitli ailevi sebeplerden dolayı yarıda bıraktı. Sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Daha sonrasında önce özel bir kurumda öğretmenliğe başladı. Ardından hâlen çalışmakta olduğu Kocaeli ili Dilovası ilçesinde bulunan Şehit Ömer Özavcı Ortaokulu’nda öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Bunun yanı sıra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Kitap okumak, tiyatro ve sinemayı takip etmek hobileri arasında yer almaktadır.

Binnur KÜÇÜKÇEŞME

1996 yılında İstanbul’da doğdu ve hâlâ bu şehirde ikamet etmektedir. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Mütercim Tercümanlık öğrencisidir. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi İlahiyat bölümü mezunudur. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde eğitim görmektedir. Ürdün ve Fas’ta dil eğitimi almıştır. İyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Arapça ve İngilizce dil eğitimi vermektedir.

Bünyamin TOKSOY

1983 yılı Iğdır doğumludur. Aslen Erzurumludur. Babası bankacı, annesi ev hanımıdır. Dört kardeşin en küçüğüdür. Babasının mesleğinden dolayı birçok şehirde yaşamış ve buna bağlı olarak da eğitim hayatı birçok farklı okulda devam etmiştir. Erzurum’da başladığı ilkokul eğitimini Artvin’de tamamlamıştır. Ortaokulu Adapazarı, Muş, Artvin ve Trabzon’da; liseyi hayatında her açıdan önemli bir yere sahip olan Samsun/Lâdik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesinde yatılı okumuştur. 2001 yılında liseden mezun olup aynı yıl Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. 2005 yılında üniversiteden mezun olmuş ve aynı yıl Türkçe öğretmeni olarak Afyon’un Bolvadin ilçesine atanmıştır.  Askerliğini 2006 yılında Şanlıurfa’da asker öğretmen olarak yapmıştır. Askerlik süresi tamamlandıktan sonra döndüğü Bolvadin’de hâlâ öğretmenlik mesleğine devam ederken bir yandan da kendi alanında yüksek lisans yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Emre ÖZSOY

1992 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini aynı ilçede tamamladı. 2010 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümüne girdi. 2014 yılında lisans eğitimini tamamlayarak aynı üniversitede Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başladı. “Bolşevik İhtilâli’nden Sonra Azerbaycan’da Kadın Eğitimi (1917-1953)” adlı tez çalışması ile 2016 yılında mezun olarak bilim uzmanı olmaya hak kazandı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başladı ve hâlen devam etmektedir. 2018-2019 arasında Tübitak bursiyeri olarak Tataristan Kazan Federal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler-Tarih ve Şarkiyat Enstitüsü’nde doktora tez çalışmalarını yürütmek amacıyla araştırmacı olarak bulundu. Tataristan, Başkurdistan, Orenburg ve Moskova’da arşiv çalışmaları yaptı. Kazan Federal Üniversitesi Filoloji Enstitüsü’nde Rusça ve Tatarca dersleri aldı. Evli olup, XIX-XX. yüzyıl Rusya Türkleri arasında modernleşme, milli kimlik-milliyetçilik, kadın eğitimi ve matbuat tarihi üzerine çalışmalar yapmaktadır. Alanıyla ilgili çeşitli dergilerde makale, çeviri, bildiri ve kitap tanıtımları bulunmaktadır.

Erhan KARAOĞLAN

Yüksek Lisans Öğrencisi, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. İletişim: erhankagan@gmail.com.

Eyüp YILMAZ

1995 yılında Düzce’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Düzce’de tamamladı. Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü’nü 2018’de bitirdi. Hâlen Ordu Üniversitesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. “Avrupalı Seyyahların Gözüyle XIX. Yüzyıl Türkistan’ında Çocuk” konulu yüksek lisans tezini hazırlamaktadır

Fatih ERBAŞ

Uluslararası Güvenlik Stratejileri Doktoru, fatiherbas@gmail.com

Fatih KAPLAN

1978 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya gelen yazarımız; ilk, orta ve liseyi aynı ilçede bitirdikten sonra ticarete atılmıştır. Atatürk Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü mezunu ve Atatürk Üniversitesi Adalet Bölümü 1. Sınıf öğrencisi olan yazarımızın çeşitli ulusal ve yerel dergilerde yazıları yayınlamıştır. Aynı zamanda yerel ve bölgesel gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Türkiye genelinde “Kitap Şuuru” faaliyetleri kapsamında kitap okuma ve tahlil çalışmaları yürüten yazarımızın tiyatro eserleri ve ‘Grup Kim Bunlar’ adında bir de tiyatro grubu bulunmaktadır. Evli üç çocuk babasıdır. Yazarımız; “Mesleğimiz ne olursa olsun bu ülke ve Milletimiz için mutlaka bir şeyler yapmak zorundayız!” düsturuyla araştırmaya ve yazmaya devam etmektedir. Tiyatro Metni ve Uzun metraj film senaryoları çalışmaları da mevcuttur.

Havva ELÇİOĞLU

Muş Alparslan Üniversitesinde Tarih Bölümü öğrencisi.
havvaelcioglu63@gmail.com.

Hasan AYDIN

1993 yılında İstanbul, Üsküdar’da doğdu. İstanbul’da geçen ilköğretim ve lise eğitiminin ardından, 2016 yılında Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümünden derece ile mezun oldu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında başladığı tezli yüksek lisans eğitimini “ABD’nin Afrika’ya Yönelik Dış Politikasında Temel Yaklaşımlar (2001-2016) başlıklı teziyle 2018 yılında başarıyla tamamladı ve hemen ardından aynı bölümde doktora eğitimine başladı. Aynı zamanda MEB YLSY bursiyeri olan Aydın, ilk olarak söz konusu burs kapsamında 2019 yılının ikinci yarısını ABD’de yer alan University of Texas at Arlington’da geçirdi; ardından ise 2020 yılının Eylül ayında Çin’de yer alan Şangay Üniversitesi Küresel Çalışmalar Bölümü’nde ikinci doktora eğitimine başladı. ABD ve Çin gibi küresel aktörlerin Afrika politikaları, post-kolonyalizm ve yeni-sömürgecilik gibi alanlarda akademik çalışmalarda bulunan Aydın’ın yayımlanmış bir kitabının yanı sıra, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış akademik makaleleri, analizleri ve köşe yazıları bulunmaktadır.

İlyas AK

1987 yılında Çorum’un Dodurga ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. Lisans derecesini Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden aldı. 2015 yılında bölümünü birincilikle, üniversiteyi de lisans üçüncüsü olarak bitirdi. Aynı yıl Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tarih Anabilim Dalı, Yakınçağ Tarihi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans programına başladı. 2017 yılında “Temettüat Defterlerine Göre Çorum Merkez Kazasının Sosyal ve İktisadi Yapısı 1844-1845” adlı teziyle Yüksek Lisans’ını tamamlayan yazar, 2017 yılında aynı enstitüde Doktora öğrenimine başladı ve hâlen devam etmektedir.

Yazar, 2018 yılında Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Yazarın başta göç tarihi, kent tarihi, II. Meşrutiyet Dönemi ve Birinci Dünya Savaşı yıllarını kapsayan ulusal ve uluslararası alanda yayımları bulunmaktadır.

Kadir Kaan GÜLER

1995 Tokat/Erbaa’da doğdu, Liseyi Ordu Fatih Anadolu Lisesi’nde okudu. 2013 yılında Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı yine aynı yıl Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesine kaydımı yaptırdı. 2017 yılında Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü 3.lükle bitirdi. O sene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans’ı kazandı ve 2020 yılında mezun oldu.

2017 yılında “Alparslan Türkeş, Türk Milliyetçiliği Fikri ve CKMP” adlı kitabını yayımladı.

2020 yılında “Eski Türk Kültüründe Mistik Ekoloji” adlı yüksek lisans çalışmasını bitirdi.

Siyaset Felsefesi, Siyasal İdeolojiler, İstihbarat ve Güvenlik, Jeopolitika üzerine okumalar ve çalışmalar yapmaktadır. Hâlihazırda Akademik Araştırma Enstitüsü’nde yazılar kaleme almaktadır.

Kürşat YOZCU

1976 Osmaniye/Kadirli’de doğdu. Öğretmenlik yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. “Ve Tanrı Delileri Yarattı, Sessiz Çığlık, İçimdeki Ben” adlarında üç romanı, “Şiirimsi” adında bir şiir kitabı basılmıştır. Türk Edebiyatı, Ayarsız, Töre, Telmih, Edebice, Kısık Sesler, Kara Yılkı, gibi birçok dergide yazıları yayımlanmıştır.

E-posta:  k.yozcu@gmail.com

Merve ÖZGENÇ

1995 yılında doğdu, İstanbul’da ikâmet etmektedir. Oğuzhan ilköğretim okulu ve Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Edirne’de Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. 3 yıl boyunca Trakya Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu’nda aktif olarak rol aldı ve başkanlık yaptı. Son yılını Polonya’da Szczecin Üniversitesi’nde okuduktan sonra 2017 yılında mezun oldu. 2018 yılında Türk Alman Üniversitesi’nde Avrupa ve Uluslararası ilişkiler bölümünde yüksek lisansa başladı. Tez çalışmaları aktif olarak devam etmektedir. Çalışma alanları: Avrupa Birliği, terör, savunma, islamofobi.

Muaz ERGÜ

1976 yılında Adana/Tufanbeyli’de doğdu. İlk ve ortaokulu Tufanbeyli’de tamamladı. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümünde aldı. Lise yıllarından bu tarafa okuma yazma faaliyetlerine devam etmektedir.

Üniversite yıllarında Değişim dergisinde yazıları yayımlanmıştır. Haber10, dünyabizim, sanatalemi gibi internet sitelerinde; Milat gazetesinde, Hece Taşları dergisinde portre, kültür sanat ve kitap kritik yazıları yer almıştır. 2018’in son aylarında kültür, edebiyat, sanat, tarih sitesi www.dibace.net internet sitesini kurmuştur. Mersin/Tarsus’ta bir devlet okulunda yöneticilik yapmaktadır.

2020 yılında Bir Kitap Yayınevinden “Bir Büyük Rüyanın Çocuklarıyız Biz” adlı kitabı çıkmıştır.

Muhammed DURAN

1996 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Mühendisliği Bölümü’ne başladı ve 2019 yılında bu bölümden mezun oldu. Yakın bir zaman önce vatani görevini tamamladı. 2017 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi’nde bilfiil gönüllü olarak sorumluluk almaktadır. Hâlen akademik ve mesleki gelişime yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Çocukluk çağından itibaren ilgi duyduğu matematik ve yazılım alanları dışında üniversite yıllarında yoğunlaşan edebiyat sevgisi, onu kitap okumanın ötesinde kitaplarla ilgili yazmaya da teşvik etmiştir. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Duran, iyi düzeyde İngilizce, başlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir.

Muhammed Hüseyin GÜNEŞ

1995 yılında Beyşehir’de doğmuştur. Yalvaç Şehit Latif Keçeci Anadolu Öğretmen Lisesi (2013) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden (2018) mezun olmuştur.

2019 yılında Avukatlık stajını tamamlayan Muhammed Hüseyin Güneş, bu tarihten itibaren Isparta ili Yalvaç İlçesinde Avukatlık vazifesini ifa etmektedir. Osmanlı İmparatorluğunun Modernleşmesi Süreç ve Serüveni, İslamcılık, İttihat ve Terakki, Rumeli gibi konular üzerine okumalar yapmakta ve çeşitli internet sitelerinde kitap tanıtım yazıları yazmaktadır.

Muhammed ŞENER

1996 yılının Haziran ayında Afyonkarahisar’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Afyonkarahisar’da tamamlamıştır. 2014 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünde başladığı lisans eğitimini 2018 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Sosyal Hizmet alanında yüksek lisans eğitimine başlamış ve “Covid-19 sürecinde Vefa Sosyal Destek Grup Hizmetlerinin Değerlendirmesi: Afyonkarahisar İli Örneği” isimli tezi üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yaşlılık, sosyal politika, sosyal yardımlar gibi temel konular üzerinde uzmanlaşmaya çalışmasının yanı sıra hatırat, inceleme ve biyografi alanlarında okumalar yaparak değerlendirme yazıları kaleme almaktadır.

Muhammed ŞENER

1996 yılının Haziran ayında Afyonkarahisar’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Afyonkarahisar’da tamamlamıştır. 2014 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünde başladığı lisans eğitimini 2018 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Sosyal Hizmet alanında yüksek lisans eğitimine başlamış ve “Covid-19 sürecinde Vefa Sosyal Destek Grup Hizmetlerinin Değerlendirmesi: Afyonkarahisar İli Örneği” isimli tezi üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yaşlılık, sosyal politika, sosyal yardımlar gibi temel konular üzerinde uzmanlaşmaya çalışmasının yanı sıra hatırat, inceleme ve biyografi alanlarında okumalar yaparak değerlendirme yazıları kaleme almaktadır.

Necdet CURA

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü, Lisans Öğrencisi.

Nur Sena SATIL

Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Orta Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı, Yüksek Lisans öğrencisi, satilnursena@gmail.com.

Oğuzhan YETİŞTİ

8 Nisan 1993 tarihinde Çorlu’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde tamamlandı. Üniversite eğitimine 2012-2016 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etti. Lisans yıllarından beri ilgi duyduğu konularda araştırmalar yaptı ve çalışmalarını çeşitli dergilerde yayımladı. Bu dergiler Fikir Sanat ve Edebiyatta Töre, Erciyes, Müteferrika, Kültür Evreni, Kültür Çağlayanı, Ihlamur, Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Akra, Akpınar ve Kardeş Kalemler’dir. Son olarak 2020 yılı içerisinde Kitabevi yayınları arasından Emine Gürsoy Naskali’nin editörlüğünde çıkan “Ayrılık Kitabı” içerisinde çalışmasıyla yer aldı. Şuan Bilecik şehrinde ikâmet etmektedir.

Okan BALKAN

1994 Şubat’ında Kandıra’nın Akçabeyli köyünde doğmuştur. İlk mektebi Kefken’de, liseyi Kandıra’da, üniversiteyi Kocaeli’de okuduktan sonra askerliğini Eğirdir Dağ ve Komando Okulu’nda yapmıştır. Türkçe öğretmenliği mezunudur. Kendi köyünde ücretli öğretmenlik yapmaktadır.

Ömer KARABAYIR

21.12.1989 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Sakarya Üniversitesinde Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümünü derece ile tamamladıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde İstatistik ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde İşletme bölümlerinden eş zamanlı mezun olmuştur. 2022 yılında İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde Tarih ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Kültürel Miras ve Turizm bölümlerinden mezun olmuştur. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

İstatistikî Analiz ve Raporlama Uzmanı olmakla birlikte editörlük de yapmaktadır. Hatırat, roman, eğitim ve akademik kitapların da aralarında bulunduğu çeşitli türlerden birçok kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Post Yayınevinden çıkan bazı kitapların editörlük ve redaktörlüğünü yapmıştır.

Kitap Şuuru projesinin çatısı altında gerçekleştirilen “Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz” etkinliklerinin İstanbul il koordinatörü, aynı zamanda Kitap Şuuru Proje Editörü ve Yazı İşleri Müdürüdür. Tarih, kültür ve düşünce dergisi Çelebi’nin danışma kurulunda yer almaktadır. Fikir, sanat ve edebiyat dergisi Edebice’nin İstanbul Üsküdar bölge temsilcisidir. Öykü, makale, söyleşi ve kitap tanıtım yazıları Türk Yurdu, Kardeş Kalemler, Bozkır, Emel, Ihlamur, Tarih Kritik, Edebice, Telmih, İlm-i Memalik, Çelebi ve Yeni Ufuk dergilerinde; Milli Devlet gazetesinde; Kitap Şuuru ve Sabit Haber internet sitelerinde yayımlanmıştır. Evlidir. Türk Ocağı Kadıköy şubesi üyesidir. omerkarabayir@kitapsuuru.com

Ömer UMUR

Ömer UMUR, 1982 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Yarlı Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyündeki Hasan Umur İlkokulunda, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Ordu ilinde tamamladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünde 2002 yılında tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesinde Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Öğretmenliğe 2005 yılında Gaziantep Arif Nihat Asya Lisesinde başlayan yazar sırasıyla Zonguldak ve Ordu ilindeki değişik okullarda öğretmenlik yapan Umur, halen Ordu ili Altınordu ilçesindeki Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Tarih öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Yazarımız Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında başladığı Tezli Yüksek Lisans eğitimini 2016 yılında tamamlamış olup, akabinde Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2020 yılında mezun olmuştur. Yazarımız halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 1. Sınıf öğrencisidir.

Yazarımız genç yaşlardan beri çeşitli sivil toplum teşkilatlarında görev yapmış halen Ordu Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Anadolu Mayası Derneği Başkan Vekili, Trabzon Of Yarlı Köyü Derneği Yönetim kurulu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ordu Şube Sekreterliği, Alperen Ocakları Ordu Şube Başkan Yardımcılığı görevleri yanında aynı zamanda Wushu ve Muaythai Hakemliği de yapmaktadır. Yazarımız aynı zamanda beş yıl Gürgentepe Kaymakamlığı AR-GE ve Proje Sorumlusu görevini yürütmüştür.

Yazarımızın, Devrek Gündem Gazetesi, Of Havadis Gazetesi ve Ordu Denge Gazetelerinde başta Tarih alanında olmak üzere köşe yazıları yayınlanmıştır. Alperen , Sungur, Edebice gibi dergilerde yazılar yazan yazarımız, “Küçük Irmak”(2015), ”Kozadaki Kelebek”(2016) ve “Mavi Kardelenin İzinde” (2017) kitaplarının kitap editörlüğünü de yapmıştır. Yazarımız “2023 Yolunda Türk Dili ve Kültürü Şöleni 1-2” isimli iki projenin de proje koordinatörlüğünü yürütmüştür.

Yazarımızın Maarif Mektepleri yayınlarından çıkan Türk Siyasi Tarihinde Büyük Birlik Partisi isimli bir eseri, “Popüler Müziğin Gençliğin Hissiyatı Üzerine Tesiri” (1. Uluslararası Gençlik Kurultayı 2013-Eskişehir) adlı Tebliği ve “Sözleşmeli Öğretmen Olmak” ile “Ücretli Öğretmen Olmak” isimli yayınlanmış iki makalesi bulunmaktadır.

Evli ve Alperen Kayra, Ahmet Tuna ve Selim kağan UMUR isimli üç evlat sahibidir. Mail: Umur615@hotmail.com; Tel: 0505 236 71 46

Ömür KIZIL

1988 yılı İzmir doğumlu olan Ömür Kızıl, Eğitim Fakültesi’nden bölüm ve fakülte dereceleri ile mezun olmuştur. Sosyal bilgiler eğitimi, Türk Dünyası’nda ortak eğitim, ortak Türk tarihi ve ortak Türk coğrafyası konularında hâlen akademik çalışmalar yürütmektedir. Bu alanlarda yayımlanmış ulusal kitap, uluslararası kitap bölümü, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makale, uluslararası sempozyumlarda sunulmuş çok sayıda bildiri çalışmaları mevcuttur. Çalışma alanlarındaki görüş ve düşüncelerini Türk Yurdu, Milli Mecmua, İttihat, Ihlamur vb. popüler kültür dergileri ve ulusal gazetelerde yayımlanan yazılarında da ele almaktadır. Ömür Kızıl özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi’nde sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında doktora öğrenimine devam eden Kızıl, diğer yandan Kitap Şuuru’nda ve Milli Devlet Gazetesi’nde köşe yazarlığına da hâlen devam etmektedir.

Rabia Sümeyye KARAPINAR

04.10.1996 tarihinde Sivas Zara’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Zara’da okumuş, ardından Zara Anadolu Lisesini bitirmiştir. Cumhuriyet Üniversitesi Tarih bölümünden 2018’de mezun olmuştur. 2019 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde, Cumhuriyet Tarihi kürsüsünde tezli yüksek lisans eğitimine başlamıştır. “1914-1918 Yıllarında Sivas’ın Siyasi ve Sosyal Durumu ve Sivas’ta Muhacirler” isimli tezi üzerinde çalışmalar yürütmektedir. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Sosyoloji bölümünde öğrenim görmeye başlamıştır.

2015 yılında Geleneksel Türk Okçuluğu ile tanışmış, Sivas Göktürk Okçuluk Kulübü’nde başladığı “kemankeş payeliği” serüvenini sürdürmekte ve atalar mirasını gelecek nesillere aktarmak uğruna bu görevi bir nişane gibi göğsünde taşımaktadır.

6 yaşında başladığı okuma yolculuğunda, yolu 2018 yılında Kitap Şuuru’nun gönül hanesine uğramıştır. Okur olmanın yanında yazın hayatına da burada başlamıştır. Kitap Şuuru Mektebine kitap tahlilleri yazmıştır. Yeni Ufuk Dergisinde ve Tahtapod, Üç Tuğ, Edebice, Tarihi Çevir gibi internet sitelerinde çeşitli edebi ve akademik yazıları yayımlanmıştır. Kitap Şuuru projesinin çatısı altında gerçekleştirilen “Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz” etkinliklerinin Sivas il koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Edebice Dergisi Sivas temsilciliğini yürütmektedir. Türk Kültürüne ve Türk Halk Müziğine gönül vermiş bir sevdalıdır. Sivas ve Zara Kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına bireysel çalışmalar yürütmektedir. Hülasa ömrünü Bozkırın Avazı olmaya adamış bir yolcudur.

Remzi CAN

1997 yılının Haziran ayında başladığı nâfile uğraşlar mesaisinde yirmi dördüncü yılı. Çevirdiği her sayfada kendini arıyor, şanslıysa bir gün bulacak.

Samet ÖZDEMİR

1995 yılında Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesinde, orta öğrenimi Kırkağaç’ta tamamladıktan sonra Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’ni bitirdi. Lisenin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine başladı. Fakülteye devam ederken bir yandan seminerlerini takip ettiği Kültür Ocağı Vakfı’nın KOCAV Bülteni ve Rengahenk dergilerinde yayın kurulu üyeliği yaptı. Kültür Ocağı Vakfınca düzenlenen Erol Güngör Makale Yarışması’nda, “Erol Güngör’ün Tarihte Türkler Adlı Eserinde İttihat Ve Terakki Hakkındaki Görüşleriyle İlgili Bazı Değerlendirmeler” başlıklı makalesiyle üçüncü oldu. 2018 yılında Hukuk lisansı diploması aldı. İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne devam ekmektedir. Türkiye Günlüğü dergisinde makaleleri yayınlanmıştır. Hâlihazırda evli olup avukatlık mesleğini icra etmektedir.

Yayınlanmış Eserleri

Samet Özdemir, Telgraflarda Harp, Doğu Kütüphanesi Yayınları, İstanbul, 2020.

Ahmet Cemal Paşa, Plevne Müdafaası, Haz. Samet Özdemir, Ötüken Neşriyat, İstanbul, 2020. 

Samet YILDIZ

Tarihçi/Yazar. Mintan Dergi İmtiyaz Sâhibi ve Yazı İşleri Müdürü.

Semanur ULU

1995 yılında Ankara’da doğdu. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler bilim dalında tezli yüksek lisans öğrencisidir. Öykü, deneme, kitap ve film tahlili türündeki yazıları www.kitapsuuru.com, www.edebiyatdaima.com siteleri ve Telmih dergisinde yayımlanmaktadır.

Semih GÖNÜL

1996 yılında Tekirdağ’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Tekirdağ’da, üniversiteyi İstanbul’da okudu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkçe Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 2020 yılı Eylül ayının sonunda MEB’te öğretmen olarak göreve başladı. Yeni Ufuk, Demlik, Edebice, Telmih, TDAV Tarih ve Kültür Dergisi başta olmak üzere birçok dergide makale, deneme, hikâye, röportaj ve şiir türünde yazıları yayımlandı. Kitaplar üzerine yazıp çizmekten, kalem oynatmaktan özellikle tenkitten hoşlanmaktadır. Sn. Abdülkadir Uslu’nun ‘‘Umuda Dönüş’’ adlı eserinde bir değerlendirmesiyle yer aldı. Kitap Şuuru hareketini Tekirdağ’ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde temsil etmeye çalıştı.

Tamercan ÇAĞLAR       

1995 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 2010 yılında Edirne Anadolu Teknik Lisesi, Bilişim Teknolojileri alanında eğitim görmeye başladı. 2013 yılında lise öğrenimi esnasında Leonardo Da Vinci Programı kapsamında Çekya Prag’da “Střední Skola Automobilní a Informatiky” lisesinde eğitim aldı. Sonraki yılda giriş yaptığı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden mezun oldu. (2019) Üniversitede öğrenim gördüğü süre içerisinde dokuz adet kitap değerlendirme yazısı kaleme alan yazar Yakın Çağ Harp Tarihi ve Cumhuriyet Tarihi alanlarında çalışmalarda bulunmuştur. Eğitiminin son yılında “Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya Savaşı’na Girişi” isimli bir araştırma projesi kaleme alan yazar İngilizce ve Almanca bilmektedir.

e-mail: tamer_caglar@hotmail.com

Ümit ÇALIŞKAN

01.08.1995 tarihinde Kırıkkale’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Kırıkkale’de tamamladı. 2013 yılında Gazi Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı ancak çeşitli nedenlerden dolayı 2015 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne merkezi yatay geçiş ile kaydoldu. Haziran 2019 itibariyle mezun bölümünü dereceyle bitirdi. Kırıkkale Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini 1. olarak kazandı ve şuan tez aşamasındadır.

3 senedir Türkiye genelinde yürütülmekte olan Kitap Şuuru projesinin Ankara ve Kırıkkale’de “Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz Etkinlikleri”nin koordinatörlüğünü yaptı ve kitap değerlendirmeleri ve röportajların yayınlandığı www.kitapsuuru.com sitesinin sosyal medya sorumlusudur.

Bazı kitapların son okumasını yapıp editörlüğünü gerçekleştirdi.

Milli Mecmua ve Edebice isimli edebiyat, kültür, sanat dergilerinin Kırıkkale temsilciliğini yaptı. Milli Devlet gazetesi, Yeni Ufuk, Telmih, Tarih Kritik ve Tezkire isimli dergilerde ve www.kitapsuuru.com sitesinde söyleşi ve kitap değerlendirmeleri yayımlanmıştır.

Yaşar VURAL

Eğitimci-Yazar. 1980 Bafra doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Bafra’da Yükseköğretimini Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 2001’de başladığı öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Genç Kalemler, Gençkal, İlteriş gibi dergilerin yayın yönetmenliğini yapan Vural, 2016’da yayın hayatına başlayan Edebice dergisinin de Genel Yayın Yönetmenliğini sürdürüyor. Yaşar Vural’ın Türk Yurdu, Türk Dili, Akpınar gibi dergilerinin yanı sıra çeşitli yerel ve ulusal kültür ve sanat sitelerinde de yazıları yayımlandı. Yaşar Vural evli ve iki çocuk babasıdır.

Zafer SARAÇ

1980 yılında Elazığ’da doğdu. İlk orta öğrenimimi aynı ilde tamamladı. Lise öğrenimimi Elazığ Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. 2003 yılında bir kamu kurumunda Sağlık Memuru olarak göreve başladı. 2004 yılında Kafkas Üniversitesi Laboratuvar bölümünde akademik hayata adım attı. Adı geçen bölümden derece ile Fırat Üniversitesi Laboratuvar bölümüne (yatay geçişle) geçti. Adı geçen laboratuvar bölümünü bölüm ikincisi olarak tamamladı. 2007 yılında dikey geçiş sınavını kazanarak Fırat Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazandı. Adı geçen bölümü 2010 yılında dereceyle bitirdi. 2011 yılında askerlik görevini ifa ettikten sonra 2012 yılında Fırat Üniversitesi Tarih bölümünü kazandı. Yine 2012 yılında aynı üniversitede Biyoloji Bölümü Botanik ABD’de Yüksek Lisans eğitimine başlamasına karşın Tarih öğretimini sürdürmek adına, Biyoloji’deki Master öğrenimini yarım bıraktı. Adı geçen Tarih bölümünü 2016 yılında bölüm ve fakülte birincisi olarak tamamladı. 2019 yılında “Bazı Çin Seyahatnameleri Üzerine Bir Değerlendirme (MÖ 139- MS 984)” isimli tezi ile Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu.

2015 yılında arkadaşlarıyla beraber Elazığ’da Telmih Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat dergisinin kuruluşunda görev aldı. Elazığ İli içindeki kültürel faaliyetlerini Telmih dergisi altında sürdürmeye devam etti.

Hâlen devlet memurluğu görevine devam etmekle beraber Elazığ Türk Ocağı yönetim kurulu üyesidir. Okuma kültürünün geliştirilmesiyle ilgili çalışmalara iştirak eden Saraç bu amaçla proje sunumları gerçekleştirmiş, okuma etkinlikleri düzenlemiş ve düzenlemeye devam etmektedir. Bu amaçla Türkiye’nin en büyük kitap okuma ve okutma hareketi olan Kitap Şuuru Hareketinde faal olarak görev yapmaktadır.

Hâlen Telmih isimli derginin editörlüğünü, www.kitapsuuru.com isimli sitenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır. Çeşitli akademik, popüler süreli yayınlarda ve internet sitelerinde yazıları bulunan Saraç evli ve iki çocuk babasıdır. Yazarın “Seyahat Diyen Kitaplar” isimli ilk kitabı Ocak 2020’de Post Kitap’tan yayımlanmıştır.

Zeynep ALTUNOK

2004 doğumludur. Lise 3. sınıf öğrencisidir. Yaptığı kitap incelemeleri Kitap Şuuru sitesinde ve Telmih dergisinde yayımlanmaktadır.